Sidenvägen från Egypten till Peking  2007-09

Detta är den tur som jag cyklar för tillfället. Jag vet inte om jag kommer att sluta i Peking eller ej. Tanken var i alla fall att jag skulle hamna där till slut. Under 2007-08 cyklade jag från Kairo i Egypten genom Mellanöstern, Turkiet, Kaukasus och vidare mot Iran och Centralasien.
Jag korsade Turkmenistan snabbt och därefter blev det Kazakhstan där jag stannade kvar till vintern. Jag lämnade cykeln i norra delen av landet och åkte hem för jobb.
Jag har nu återvänt till Kazakhstan och jag får se vilken rutt det blir i framtiden...
Under 2007-08 blev det 10 länder och ungefär 1500 mil cyklat. 
Läs mer...
 

Casablanca - Malaga 2006

Detta blev en mindre tur till största delen i bergen i Marocko. Jag var Nordafrika knappt två månaders tid under hösten därefter blev det några dagar i Spanien innan jag flög hem från Malaga i Spanien.
Denna tur blev 120 mil och gick genom två länder
Läs mer...

Casablanca - Ouagadougou 2005-06

En cykeltur som jag gjorde under hösten 2005. Jag startade i slutet av juli i Casablanca i Marocko och korsade sedan Mellan-Atlas, Höga-Atlas och Anti-Atlas innan jag började följa kusten söderut. Turen fortsatte sedan till Bamako i Mali. Väl framme i Malis huvudstad träffade jag två killar från Frankrike som jag köpte en kanot tillsammans med. Vi lämnade Bamako med kanoten och fortsatte till Mopte som ligger drygt 60 mil längre nordöst.
Efter kanotturen åkte jag tillbaka till Bamako och tog ett avbrott från resandet och åkte tillbaka till Sverige för två månaders tid. 
Jag kom tillbaka till Mali igen och fortsatte igen österut genom Sahara. Idén var att korsa Sahara men det fungerade inte p.g.a. visumproblem. Det blev att stanna istället i Västafrika och utforska dessa länder bättre.
Denna tur blev 1300 mil och passerade 9 länder.
Läs mer för 2005...

Läs mer för 2006...

Kap - Kap 2004-05

Jag började denna tur började i Skaidi i norra Norge. Tanken hade varit att lifta upp till Nordkap och sedan cykla därifrån söderut mot värmen: Det gick bara att få lift till Skaidi så det var bara att trampa de knappt 1 milen till start: Jag började turen i sällskap med Daniel Rosengren i början av februari 2004. 
Tanken med resan var att ta sig över land ner till Kapstaden i Sydafrika eller rättare sagt till Cape Agulhas som är sydspetsen på Afrika. Vi tog vägen över Östeuropa och sedan vidare genom Mellanöstern. Jag och Daniel cyklade tillsammans ner till Bulgarien där vi delade på oss för drygt en månads tid. Vi möttes igen i Syrien och höll ihop fram till Egypten där vi delade på oss för sista gången. Jag var framme i Suez i november 2004 och lämnade cykeln där för att åka tillbaka till Sverige för tre månaders tid. Kom tillbaka till Egypten i februari och fortsatte vidare. Jag kom fram till Etiopien i maj där jag blev stenad och fick sys med drygt 15 stygn på skallen. Jag avbröt turen och flög hem i början av juni.
Denna tur blev drygt 1500 mil sedan start och korsade 14 länder.
Läs mer... 

Estland - Hongkong 2002-03

Detta blev min andra cykeltur och även den längsta. Jag lämnade Stockholm i slutet av juni 2002 med färja och åkte till Tallin. Min plan var då att ta landvägen till Singapore men det blev att jag hamnade till slut i Hongkong. Jag var framme i Hongkong i början av november 2003.
Då hade jag cyklat knappt 1700 mil sedan start och passerat åtta länder på vägen dit.
Läs mer...

Melbourne - Perth 2000

När jag startade i Melbourne (april 2000) så hade jag ingen erfarenhet av längre cykelturer. Som längst hade jag cyklat ungefär en mil under ett dygn så det kändes som en stor utmaning att starta i Melbourne med cykel. Målet då var att ta sig till Adeline som ligger ungefär 100 mil längre västerut. Två veckor senare var jag där och var sugen på att fortsätta längre. Det blev att jag fortsatte vidare mot Perth och när jag väl var där ungefär tre månade efter starten i Melbourne hade jag cyklat ungefär 520 mil.

Har inget utlagt från denna tur.