Australien

Jag gjorde min första längre cykeltur när jag var i Australien och egentligen hade jag inte planerat så mycket innan jag flög dit. Jag hade tänkt tanken att cykla långt några gånger men inte mycket mer än så. Jag hade inte kollat upp någon information eller vilken utrustning som man behöver. Jag tyckte att det borde räcka med det man behövde för några dagars vandring + cykel och kittet för lagning av punkteringar. I Melbourne köpte jag en billig cykel, lagningslappar och ett tält och tyckte att det skulle räcka för att ta mig till Adeline 1 000 km längre västerut. Jag hade även planer på att bygga min egna cykelkärra men insåg efter två dagar att mina kunskaper inom svetsning inte var så bra. Det blev till slut att jag sökte upp en cykelaffär igen och köpte de billigaste cykelväskorna de hade. Hade det varit idag skulle jag inte ha köpt dem… De var riktigt dåliga och första fästet bröts efter 800 m och sedan gick de sönder mer och mer. Min packning bestod av två cykelväskor, en annan väska med tält och sovsäck som jag hade över dem och sedan en liten ryggsäck på ryggen. Att ha ryggsäck på ryggen när man cyklar insåg jag ganska snabbt att det inte var någon bra idé. Men det funkar i alla fall…

Knappt två veckor efter jag lämnade Melbourne var jag framme i Adeline och tyckte att det hade varit kul och att jag ville cykla längre. I Adeline gjorde jag av med en del av min packning och köpte nya cykelväskor för de gamla var helt slut. De var inte bara sönder utan totalt slut och bestod till största delar av silvertejp och spännremmar. Från Adeline trampade jag västerut mot Perth på västkusten av Australien. Jag gillade verkligen denna sträcka även om det regnade varje dag och allt var blött hela tiden. Väl framme i Perth drygt tre månader och 5 200 km senare var jag väldigt nöjd med cykelturen och undrade var jag ska cykla nästa gång.

Jag var väldig sugen på att ta ett flyg till Singapore och sedan cykla tillbaka till Sverige men min ekonomi skulle inte klara av det. Jag fick istället utnyttja min flygbiljett för att återvända till Sverige. Det tog nästan två år innan jag kunde göra nästa cykeltur och då var målet att cykla från Sverige till Singapore men hamnade istället i Hongkong.

blog comments powered by Disqus