Om mig

Jag är från Åsljunga i nordvästra Skåne och flyttade därifrån -97 till Umeå för att studera till biolog. Jag stannade två år innan jag flyttade igen och nästa stopp blev Malmö och kort därefter till Stockholm. Jag avslutade mina studier i Stockholm och examensarbetet blev inom växtsystematik inriktad på släktskapet hos 120 sydafrikanska tistlar.
Jag gjorde min första längre cykeltur i Australien under sommaren 2000 och jag fastnade för det. Tanken var när jag startade att jag skulle cykla mellan Melbourne och Adelaide en sträcka på 100 mil men turen slutade i Perth istället. En sträcka på över 500 mil på sadeln. Väl framme i Perth var det inga tankar på att cyklingen var över utan det handlade mer om vart nästa tur skulle gå…
Det blev inga cykelturer under 2001 men i juni 2002 tog jag färjan till Tallin från Stockholm och började trampa österut. Målet var denna gång Singapore men igen blev det fel… I november 2003 var jag i Hong Kong med en bruten cykelram så det var inte mer än att återvända till Sverige igen.
Jag stannade inte länge i Sverige innan nästa tur startade och på denna tur hade jag sällskap av Daniel Rosengren. Målet för turen var att cykla från Nordkap i Norge till Kapstaden i Sydafrika men även denna tur slutade på en annan plats… Jag kom till Etiopien innan jag var tvungen att bryta och återvända.
Jag cyklade en del i Västafrika under 2005-06 och upplevde att den västra delen av kontinenten var lugnare och trevligare än den östra.
I februari 2007 påbörjade jag min nästa tur och var då i Kairo och siktade på Beijing och hade en svag plan att följa Sidenvägen dit. Det låter kanske exotiskt att cykla längs denna gamla led men för mig var det mer att försöka cykla österut och ibland hålla en nordlig riktning. Det har tagit betydligt längre tid än vad jag planerade men vad gör egentligen det? Turen slutade inte i Beijing som jag hade tänkt mig utan jag hamnade till slut i Skummeslövsstrand. Då hade jag cyklat 28500 km sedan starten in Kairo