Nils Runske

Född: 1970

Ryssland, 2001, 800 km, Ensamcyklaing i Ryssland under 3 månader (Gyllene Ringen, Tatarstan och Baskortistan). Reste vidare med tåg till Irkutsk. Tog sedan tåg till Mongoliet mentyverr kom cykeln aldrig fram (inget vidare att polletera cyklar ut ur Ryssland). Reste då i Mongoliet i 2 månader.

Polen – Holland 2004, Ensamcykling genom Polen, Slovakien, Tyskland och Holland. Jag cyklade under 1 månads tid.

Ryssland – Ukraina, 2005: Tog mig ensam med cykel och allt med tåg och buss till Moskva. Sedan tåg till en mindre stad varifrån jag cyklade till floden Dnepr’s källa. Från närmaste byn fick jag åka bandvagn. Från den närmaste byn cyklade jag sedan och följde Dnepr söderut. Frampakethållaren krashade dock i staden Smolensk. Fick ta tåget tillbaka till Moskva och köpa en ny. Fick ta mig med tåg och buss till ett mindre samhälle i södra Ryssland. Sedan cyklade jag längs med Dnepr in i Ukraina. Tåg Till Kiev och sedan cyklade jag vidare söderut på väg mot Dnepr’s utlopp i Svarta havet. Blev dock anfallen och kidnappad av kriminella. Fasthållen i flera timmar och bestulen. Jag överlevde men fick avbryta resan. Fick cykla och resa hem med den utrustning jag hade kvar. Det var ca 1½ månad. Har för mig att jag fick det till 100 mil. Men jag kommer inte i håg så noggrant.

Slovakien – Ryssland, 2006: Cykling i Slovakien till ett miljöläger i bergen. Cyklade sedan därifrån till Budapest. Sedan tåg till Moskva och vidare med tåg till Novosibirsk i Sibirien och därefter buss till Gorno-Altaisk huvudort i Altai-republiken i Södra Sibirien. Cyklade därefter (ca 20 mil) till Ust-Koksa, en by i i södra Altai. Floder, grusvägar, osannolika stigningar i bergen, regn och snöstorm. Endast 20 mil men den mest krävande och på många sett hårdaste och häftigaste cykling jag gjort. Riktiga berstrakter. Vet inte hur lång cyklingen var totalt.

Ukraina – Sydväst Europa 2007, Flyg och tåg till Vinitsa – en stad i Ukraina- Sedan cyklade jag tillsammans
med en turistklubb till en musikfestival och tillbaka. Ca 12 mil. Därefter Tåg Vinitsa – Kiev-Warzawa – Berlin- Paris-Pau (i södra Frankrike). Cyklade över Pyrenéerna, in i Spanien. Tåg till Södra Portugal och sedan 5 mils cykling till ett miljöläger. Tåg tillbaka till S:t Sebastian vid Spanska Atlantkusten. En storm, cykling norrut över Pyrénerena men närmare havet till Biarritz vid Franska Atlantkusten. Vet inte hur långt det var. Men det var nog ca 2 månader totalt.

Slovakien – Kroatien, 2009: Cyklade själv i Slovakien. Cyklade sedan med miljöaktivister. Startade i Sarajeco i Bosnien. Cyklade genom Bossnien, Kroatien och avslutade i Zagreb i Kroatien. Jag cyklade sedan själv vidare till en stad i södra Ungern. Tåg till en stad i norra Ungern. Cyklade in i Slovakien och fortsatte till en stad i Slovakien och sedan tåg hem. Det var nog ca 3 veckor men vet inte hur långt.

Hemsida: www.bgkettil.com

blog comments powered by Disqus