Blog Entry

Årets tur…

februari 6, 2011 by Stellan, under Västafrika 2011, cykling.

Efter att ha velat ett tag mellan Afrika, Sydamerika och Nordamerika blev det till slut att jag bestämde mig för att flyga till Mali i Västafrika. Jag var i Mali senast våren 2006 och det ska bli intressant att se hur landet har ändrats under de senaste åren. Har det blivit bättre eller sämre?
Jag kommer att stanna i Bamako som är huvudstaden i landet några dagar för att vänja mig men även för att skaffa de visum jag behöver för de närmaste länderna. Jag vet inte hur säkerhetsnivån ligger i området men det brukar inte ta så lång tid att få redan på det när man väl är på plats. I Bamako kommer jag först och främst fixa mitt visum till Mali så att jag kan stanna så länge jag vill och sedan blir det att ordna visum till Elfenbenskusten, Guinea och Guinea-Bissau. Troligtvis kommer jag även att kolla upp vad som gäller för Sierra Leone och Liberia. Det skulle vara kul om jag kunde besöka de sista länderna i Västafrika som jag missade 2005-06
Nu sitter jag på flyget mellan Barcelona och Bamako och drömmer mig bort… Om några timmar är jag på flygplatsen och då gäller det bara att få visumet till Mali. Därefter blir det att ordna resten på måndag.

/Stellan

blog comments powered by Disqus