Blog Entry

I väntan på solen…

februari 6, 2011 by Stellan, under Västafrika 2011, cykling.

Jag lämnade Sverige för att slippa snön och för att komma till solen och värmen. Tyvärr landade flyget vid fel tid på dygnet så det var inte varmt eller sol.

Top Niggers Club 2006

Jag tyckte att det hade gått smidigt på flygplatsen i Köpenhamn  och det hade inte varit några större problem att checka in en cykel. Jag flög med Spanair och de tog 50 € extra för att ta med min cykel från Köpenhamn till Bamako i Mali. Jag tycker det var ett helt OK pris.

Jag fick byta flyg i Barcelona och hade några timmar på flyplatsen där och det var inte mycket mer än att vänta. Flyget blev försenat så jag var inte framme i Bamako förrän 01.35 på natten mellan lör/sön. Väl framme var det kaos på flygplatsen men det är något som jag räknar med på en afrikansk flygplats. Långa köer till både stället man köper visumet och till passkontrollen. Visumet kostade 25 € och man ska egentligen få det på plats men visumblanketerna var slut. Jag fick bara en stämpel i passet och ett kvitto på att jag har betalat för visumet. På måndag måste jag ta mig till immigrationsmyndigheten är där får jag ett riktigt visum. Det ska bli kul att se hur väl det funkar…

Mitt bagage kom fram som det skulle även om mina väskor var bland de sista som kom in på bagagebandet. Lådan som jag hade skickat cykeln i såg ut som om den var överkörd av en bil. Jag blev lite orolig när jag såg den men efter en snabb kontroll verkade det som om cykeln hade klarat sig. Jag får göra en bättre koll senare.

Nu är klockan redan halv fyra och cykeln är ihopsatt och lastad med alla väskor. Nu är det bara att vänta på solen så att jag kan cykla in till Bamako och leta efter ett hotell.

/Stellan

blog comments powered by Disqus